Stargaze

Enkele passages uit OXO Axioma Deel I Hoofdstuk 3 Interstellair Dogma

stargaze

 “Het unieke van de Hubble is uiteraard dat het een satelliet-telescoop is, die ongeremd het heelal in blikt. De Hubbletelescoop is voor de gelegenheid in mijn opinie en beeldspraak het oog ván God en het oog náár God.”

 “Binnen het Melkwegstelsel bestaan vierhonderd miljard sterren. Buiten het Melkwegstelsel dus buiten ons eigen sterrenstelsel, registreert Hubble tweehonderd miljard sterrenstelsels!”

 “Even op YouTube, ploef, zo gevonden. En zijn we het niet eens met dit daarbij gegeven commentaar:                                                               “Het heelal is vreemd en van een onmogelijke schoonheid”?”

“Die sterrenstelsels zijn soms heel verschillend in verschijning door de Hubbletelescoop gezien maar meestal lijken ze aan elkaar verwant. Er worden slechts twee hoofdgroepen onderscheiden: ellipsvormige of spiraalvormige sterrenstelsels. De meeste variatie lijkt nog te worden voortgebracht door de diverse wolken sterrenstof die die stelsels dikwijls omgeven.”

 “God is universeel, beste mensen. Dat kunnen we zien als we door de Hubbletelescoop kijken.”

 “…. de Hubbletelescoop staat nu aan de wieg van de vereniging aller religies. Van het opheffen van hun schisma’s en het verleggen van hun grenzen. Vooropgesteld dat er voldoende gelovigen in de wereld zijn die er een devoot virtueel kijkje door willen nemen.”

 “En dan weten we met elkaar eindelijk weer waar we zo ongeveer uithangen in het universum en wat we hier ook al weer kwamen doen: leven in liefde en dankbaarheid als de Tuiniers van de Melkweg. Samen mooie, goeie dingen scheppen in de Schepping van God. Die universeel is.”

 (duur: vijf en een halve minuut)

 (duur: één uur)

Advertenties
Tagged with: , , , ,
Geplaatst in Geen categorieën

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.
Thank you!

Doe mee met 275 andere volgers

Volg me op Twitter
%d bloggers liken dit: