Gorilla

Enkele passages uit OXO Axioma Deel I Hoofdstuk 5 Paradijsmens

Damien Aspinall met Kwibi           -Human and Gorilla reunite after 5 years-

Damien Aspinall met Kwibi -Human and Gorilla reunite after 5 years-

“Het menselijke organisme is fysiek gezien een zoogdierenlichaam dat speciaal geschikt is om het goddelijke bewustzijn te geleiden en speciaal tot dit doel is ontworpen. Hoewel het integraal deel uitmaakt van het dierenrijk, kanaliseert het tevens alle capaciteiten waar de god over beschikt en die hij wenst te ontplooien.”

“In onze Westerse cultuur is het in conventie zo dat goden of engelen niet bestaan en dat mensen noch dieren een ziel hebben. Daar kunnen we ons modern-rationeel echt niks bij voorstellen. En dat het bovendien een psychische, infantiele zwakte van de sentimentele liefhebber is, zich het lot van dieren zo aan te trekken.”

 “Zoogdieren en mensen hebben meer overeenkomsten dan verschillen. Psychisch, mentaal, emotioneel en fysiek zijn wij nagenoeg eender. Het grootste onderscheid is dat mensen intelligenter zijn. Normaal gesproken.”

 “Indien we de fysieke verschillen laten rusten en de al te plastische voorstellingen vermijden, hebben dieren voor het overige evenals mensen onderscheidings- en voorstellingsvermogen, communicatie- en oriëntatievermogen, geheugen, dynamiek, spel, competitie, avontuurzin, fantasie en humor. Ze ervaren vrijwel dezelfde emoties als mensen. Ik kan die emoties nu wel tot vervelens toe opnoemen, maar laten we het omdraaien. Doe uw best een emotie te noemen die mensen wel maar zoogdieren niet hebben. De zelf-kick? Devotie? Nirwana?”

 “Wat wilt u nog meer weten van de overeenkomsten tussen mensen en zoogdieren? Wat meer dan u al niet wist? In hun paranormale en telepathische vermogens zijn ze in elk geval stukken meer ontwikkeld dan mensen.”

 “Ook in het Westerse religieuze plaatje hebben dieren geen ziel. In de leer en traditie van de Kerk zijn dieren vooral heel monsterachtig. Het dierlijke is daarin rechtsom of linksom en in de grond van de zaak, min of meer, toch echt de aard van de duivel.”

 “Behoudens dat roofdieren hun prooi eten, zijn dieren vooral heel redelijk en liefdevol. Dieren zijn de toetssteen voor elke menselijke beschaving. En wit-magischer dan mensen, voorlopig. Zodat we pas wanneer we goed zijn voor de dieren, goed kunnen zijn voor elkaar.”

http://www.aspinallfoundation.org/backtothewild/back-wild-home

 

Advertenties
Tagged with: , , , ,
Geplaatst in Geen categorieën

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.
Thank you!

Doe mee met 275 andere volgers

Volg me op Twitter
%d bloggers liken dit: