Jupiter Optimus Maximus

Passage uit OXO Axioma Deel II

“Sinds Keizer Augustus, vanaf het begin der jaartelling, was het bij wet geregeld dat alle keizers automatisch ook ‘Pontifex Maximus’ waren, hogepriester van het Romeinse Rijk. De Romeinse keizers stonden vanaf het begin van de derde eeuw, na de Pax Romana, tijdens de Crisis van de Derde Eeuw, tot aan Constantijn de Grote aan het begin van de vierde eeuw, in hun wereldlijke waardigheid vrijwel zonder uitzondering op hun munten afgebeeld met de ‘zonnehoed’ op hun hoofd. De ‘zonnekroon’, de kroon van zonnestralen.”

romeinse keizers

[respectievelijk staan afgebeeld de keizers Aurelianus, Probus en Numerianus]

“Daar zij tevens Pontifex Maximus waren, wijst dit op het feit dat gedurende de gehele derde eeuw de eredienst van de Zonnegod, van Sol Invictus, van staatswege de bepalende cultus was in het Romeinse Rijk. ‘Sol Invictus’ in het Latijn betekent de ‘Onoverwinnelijke’ of ‘Onoverwonnen’ of ‘Onovertroffen’ Zon. In de context van de Romeinse cultuur, die bovenal militaristisch van aard was, mag men veronderstellen dat deze godheid, van toen af aan, alle andere in belang verre overtrof.”

“Deze verering werd tot aan het Katholicisme onafgebroken voortgezet. Wat de geschiedschrijving niet wil zien en tracht te verbloemen, is dat deze verering vlekkeloos in het Katholicisme over liep.”

De krankzinnige, liederlijke Keizer Heliogabalus had de Babylonische Zonnegod Shamash uit zijn geboortestad Emesa, in de Romeinse provincie Syria, voorheen Phoenicië, meegenomen. Alwaar hij zelf reeds gold als een priester of zelfs hogepriester van ‘El Gabal’. […] In het Grieks is de godheid ‘El’ dezelfde als Helios, wat de gehelleniseerde naam van Keizer ‘Heliogabalus’ verklaart.

Toen hij eenmaal de publieke staatscultus van Sol Invictus in Rome had geïntroduceerd, was daarmee de traditionele oppergod Jupiter definitief van de troon gestoten. Hoewel, misschien niet definitief. Want prompt op de dag dat Benedictus XVI zijn abdicatie bekend maakte, liet hij zich gelden en wierp hij welgemikt een bliksemschicht uit de hemel bovenop de Sint Pieterskoepel.

http://www.nu.nl/opmerkelijk/3189647/bliksem-raakt-sint-pieter-aankondiging-paus.html

Jupiter Optimus Maximus

Jupiter Optimus Maximus

 

Tagged with: , , , , ,
Geplaatst in Geen categorieën
One comment on “Jupiter Optimus Maximus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.
Thank you!

Voeg je bij 276 andere volgers

Volg me op Twitter
%d bloggers liken dit: