Een één met 12 nullen

OXO-flash – 23 januari 2015 – door Heine Wind

Draghi II

Mario Draghi, de hogepriester van EU’s Babylonian Money Magick, heeft vandaag een één met 12 nullen ingetypt op de kantoorcomputer van de ECB. Een paar dagen nadat de Zwitserse Templar-Nazi’s de Euro lieten vallen. Afgesproken werk.

http://www.nu.nl/economie/3977745/ecb-steekt-1140-miljard-euro-in-economie.html

Draghi is op zijn veertiende als wees door de Jezuïeten geadopteerd. Zou hij zelf Jezuïet geworden zijn? Zou ‘Draghi’ zijn eigen naam zijn of een koosnaampje die de Jezuïeten hem gaven, “Draakje”. Draghi VII

Hij was de verantwoordelijke manager voor Europa bij Goldman Sachs toen de bank Griekenland de vernieling in hielp. Dat was geen beletsel hem tot president van de ECB te benoemen. Draghi IV

 

 

 

 

Het is heel sneu als iemand op zijn veertiende wees wordt, maar welk goeds meent de Europese burger van iemand met zo’n CV te mogen verwachten?

Draghi I

Advertenties
Geplaatst in Geen categorieën
3 comments on “Een één met 12 nullen
 1. Mario8282 schreef:

  Goed artikel, maar een details klopt niet.
  “…een één met 12 nullen ingetypt op de kantoorcomputer van de ECB.” De ECB schept geen geld. De ECB leent alle liquiditeit van de Federal Reserve.
  Eurozone monetaire kolonie van de Federal Reserve
  http://mario828282.wordpress.com/2013/12/24/eurozone-monetaristische-kolonie-van-de-federal-reserve/

  Like

  • oxo axioma schreef:

   Goed artikel Mario. Kennelijk is het zo dat tot voor kort de ECB dus zelf niet aan QE (kwantitatieve verruiming ofwel de geldpers openzetten) deed, maar dit door de FED liet doen. Hoewel, het blijft ondoorzichtig. Vind je niet? Tegelijk lijkt er nu dan wel een andere koers gevaren te worden. Getuige bijvoorbeeld opmerkingen van politici in dit artikel van nu.nl – http://www.nu.nl/ondernemen/3977781/geldkraan-openzetten-onverantwoord-en-slecht.html – “De SP vindt het positief dat de ECB, na jarenlang koudwatervrees, monetaire financiering aandurft.” Of “PVV-Kamerlid Teun van Dijck is niet te spreken over het initiatief: “De ECB zet de geldpers aan en strooit met miljarden, onze miljarden, maar niets helpt.”
   Een scherpe observatie in jouw artikel vind ik bovendien deze zinsnede: “4.De nieuw gecreëerde liquiditeit is door de ECB niet aan bedrijven of overheden ter beschikking gesteld maar aan de banken die het meeste rendement ermee zullen proberen uit te halen en dat zijn immers speculaties en niet investeringen in de fysieke economie.” Met andere woorden, het geld dat aan banken beschikbaar wordt gesteld verdwijnt in het zwarte gat van de financiële markten en komt niet ten goede aan de reële economie. Dat geldt nu ook. Daarom reageren politici ook als volgt (uit het nu.nl artikel): “Kamerlid Arnold Merkies waarschuwt wel dat het ECB-geld ook in de reële economie moet komen. “Als dat gebeurt, geeft het een boost aan de economie. Dan kan het midden- en kleinbedrijf ook profiteren, daalt de werkloosheid en remt het de deflatie.” Merkies houdt nauwlettend in de gaten of de banken de extra financiële ruimte ook gaan gebruiken.” “Hopelijk gaan de banken niet op hun geld zitten. Ik zal aan de minister van Financiën vragen of de kredietverlening aan het mkb is toegenomen.”” Of deze: “Banken moeten nu meer leningen gaan verstrekken aan het midden- en kleinbedrijf, is de reactie van PvdA-Tweede Kamerlid Henk Nijboer. … ”Banken moeten meer kredieten verstrekken aan het mkb, overheden in Europa moeten de hervormingen doorvoeren en bedrijven moeten investeren en daar waar mogelijk de lonen verhogen. Dit zorgt voor meer geld in de economie, meer investeringen door bedrijven en meer bestedingsruimte van consumenten.””

   Liked by 1 persoon

  • oxo axioma schreef:

   FED, ECB, IMF, BIS, BNS – uiteindelijk is het allemaal één conglomeraat van particuliere banken die de Petrodollar in stand houdt. Een systeem van ‘vestzak, broekzak’. Hoe dan ook, het bijdrukken van Euro’s – hoe dat boekhoudkundig ook precies geadministreerd wordt – en zo de waarde van de Euro op termijn dus keldert, is toch een daad van Draghi en de ECB, al is het nauw genomen slechts in de zin van ‘zware medeplichtigheid’. Uiteindelijk wordt de FED aangestuurd door de Vrijmetselaars en Maltezers in Londen en door de Tempelier-Nazi’s van Zwitserland, die natuurlijk tevens de financiële baas over Europa zijn. Eén en ander als onderdeel van de grote Kruistocht tegen de mensheid in dienst van de Heilige Stoel.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.
Thank you!

Doe mee met 275 andere volgers

Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.

Volg me op Twitter
%d bloggers liken dit: